Homevauriokorjaukset
Helsinki + pääkaupunkiseutu | Jyväskylä

Homekorjaukset

Homevaurion korjaus ja siihen liittyvä hinta mietityttää usein monia, etenkin kun kyseessä on Helsinki ja pääkaupunkiseutu. Tässä artikkelissa Lucky Homes pureutuukin tiukasti homevaurioiden korjaukseen, siihen miten ne syntyvät ja muihin asiaankuuluviin faktoihin. Kerromme myös missä tilanteissa hometarkastukset ovat tarpeellisia, ja milloin homevauriokorjaukset ovat välttämättömiä.

Tarjoamme monipuolisia vaihtoehtoja homeen torjuntaan tarkastuksista laajamittaiseen homekorjaukseen akselilla Helsinki ja sen lähialueet (Espoo, Vantaa, Sipoo, Kirkkonummi, Kerava, Porvoo tms.) sekä Jyväskylä / Keski-Suomi.

Homeesta johtuvat vauriot jäytävät rakenteita välillä todella huomaamattomasti ja niiden vahingollisuus saattaa yllättää negatiivisesti viimeistään hintalapussa, kun korjaustyöt on aloitettu liian myöhään. Tämän vuoksi muun muassa kosteudelle pitkään altistuneet rakenteet kannattaa tarkastuttaa ja huollattaa ammattilaisten operoiman mittarin kautta säännöllisesti.

Homekorjauksen hinta määritetään aina kohteesta ja työn vaativuudesta riippuen avoimesti asiakkaan kanssa, jotta ikävät yllätykset eivät siirry homevauriosta hintalappuun.

Homevauroiden syntyminen

Hometta saattaa esiintyä helposti yllättävissäkin paikoissa. Kosteusvauriomikrobien kehittyminen rakennuksessa riippuu pitkälti kasvuolosuhteista ja eri lajit suosivatkin eri tyyppisiä paikkoja kehittyäkseen. Toiset mikrobisuvut villiintyvät kuivissa pinnoissa, kun taas toiset keräävät huomattavaa kasvuenergiaa pitkään kosteudelle altistuneissa rakenteissa.

Homemikrobien kasvuun vaikuttavat tärkeimpinä tekijöinä kosteus, lämpo ja ravinto. Aika tekee tehtävänsä etenkin kosteissa paikoissa, joten merkittävin keino mikrobisukujen kasvua vastaan on rakenteiden suojaaminen kosteudelta. Ravintoa ja lämpöä mikrobit löytävät tarpeeksi lähes mistä tahansa. Esimerkiksi rakennusmateriaalit, huonepöly tai pintojen lika riittävät pitkälti ruokkimaan mikrobien syntyä. Kosteustaso nousee kohdilleen helposti seinä- tai kattorakenteiden vuodoista ja kapillaari-ilmiön seurauksena kohoavasta- tai rakenteisiin tiivistyvästä kosteudesta. Myös sade-, valuma-, ja sulamisvedet, sekä tulvat aiheuttavat otollisia kosteusmäärän homeen muodostumiselle.

Luonnollisten ilmiöiden lisäksi myös ihmisten tekemät virheet ja valinnat vaikuttavat rakenteille haitallisten mikrobien muodostumiseen. Vääränlainen toiminta rakennuksessa synnyttää hometta. Tämän tyyppistä toimintaa on muun muassa ilmastoinnin kytkeminen pois päältä rakennuksesta, joka on suunniteltu koneelliselle ilmanvaihdolle.

Homevaurioon vaikuttaa myös rakennusvaiheessa syntyneet suunnittelu- ja toteutusvirheet. Esimerkiksi salaojituksen vajavaisuus, tuuletusrungon puuttuminen tai vääränlainen lämmöneristys vaikuttavat suurelta osin homeen muodostumiseen.

Homevaurion korjaus ja tunnistaminen

Asuinympäristön home vaikuttaa asukkaiden ja vierailijoiden fyysiseen olotilaan aiheuttamalla pitkittyneitä terveysongelmia. Homevauriosta koituneita terveydentilan muutoksia ovat muun muassa nenän vuotaminen, äänen madaltuminen, punoittavat silmät, päänsärky ja kurkkuoireet. Yksi arkipäiväinen tapa tunnistaa homevaurio on tarkkailla omaa ja läheisten terveydentilaa. Toinen havainnoitava seikka on mahdollisesti kosteudelle altistuneiden rakenteiden tarkkailu, sillä home synnyttää niihin homeen vihreitä, ruskeita, punaisia tai harmaita alueita. Homeen haju on myös erittäin helposti tunnistettavissa.

Onneksi homevaurio on useimmiten helppo korjata, etenkin jos ongelma ei ole levinnyt laajamittaiselle alueelle. Home esiintyy yleensä paikallisina alueina, joiden puhdistus käy vaivatta.

Lucky Homes toteuttaa laaja-alaisia palveluita homeen poistoon ja rakennusten korjaukseen. Autamme asiakastamme valitsemaan oikeat tekijät mittauksille ja homeen paikantamiselle. Tämä vaihe on erityisen tärkeä, sillä jos homeen aiheuttajaa ei paikallisteta ja poisteta kokonaan niin ongelma saattaa uusiutua hyvinkin nopeasti.

Kartoittamisen ( kosteusmittaukset, sekä ilmasta ja rakenteista otettavat mikrobinäytteet) jälkeen tekijämme vastaavat homevauroisten tilojen eristyksestä, purkamisesta, puhdistuksesta ja korjauksesta, jotta viimeinenkin mikrobihiukkanen saadaan pois tiloista ja rakennuksen ilmasta.

Työn suunnittelu, käytettävien yhteistyökumppaneiden valinta ja työn toteutus hoidetaan aina avoimesti yhdessä asiakkaan kanssa, jotta hän pysyy perillä siitä, missä vaiheessa työt etenevät.

 

Voiko asunnossa asua homevaurion korjauksen aikana?

Homevauroisessa rakennuksessa on haitallista asua, sillä mikrobien kulkeutuminen hengityselimistöön aiheuttaa edellä esiteltyjä oireita terveydessä. Pyrimme töissämme aina siihen, että remontoitavan rakennuksen asukkaiden normaali arki häiriintyy mahdollisimman vähän. Mikäli homevaurioita esiintyy vain tietyissä osissa rakennusta, niin asuminen on mahdollista tarkasti tehdyn eristyksen ansiosta. Jos homevaurio on kuitenkin levinnyt laajemmalle alueelle, niin suosittelemme tilapäismajoituksen järjestämistä.

Lucky Homes tarjoaa tilapäisasumisen ratkaisuja sopimuksesta aina, kun sopivia asuntoja vain on remonttihetkellä saatavilla. Mahdollisuuksista kannattaa ehdottomasti keskustella henkilökuntamme kanssa lisää tarpeen niin vaatiesssa.

Lucky Homes homevauriokorjaus Helsinki – Ota yhteyttä

Ota yhteyttä Lucky Homes – homekorjauspalveluun pienenkin home-epäilyn sattuessa. Avullamme onnistunut hävittämään ongelman aikataulun sanomin ehdoin, joustavasti kalenterisi sallimissa rajoissa. Yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa toteutamme laajamittaisetkin homekorjaukset niin, että arkesi voi jatkua oireettamana ja kantavien rakenteiden ympäröimänä – nopeasti.

Lucky Homes homekorjaukset Helsinki – Puhdas ilma ja kestävät rakenteet luovat onnellisen kodin!

Soita meille heti tästä! Jätä yhteydenottopyyntö